“Polazište za čekanje”

3a

Protagonist filma je autobusna stanica «Žabica», slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenog grada, njegovo vječito privremeno rješenje. Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz ovaj dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućeg kaosa, jednu posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajalog sistema, sizifovski kotrljajući se kroz dan…

U filmu se pojavljuju Riječani i gosti Rijeke, putnici namjernici i stalni posjetitelji autobusnog kolodvora, radnici i prolaznici.

Glazbu potpisuje riječki bend Japanski premijeri (Enver Krivac, Marin Juričić, Moris Mateljan).

Maša Drndić diplomirala je pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te magistrirala pri Baltic Film and Media School u Tallinnu, Estonija. U posljednjih sedam godina bavi se intenzivno filmom te je autorica nekoliko kratkometražnih i srednjemetražnih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova: Moj Beograd (2007.), In The Shadow (2009.), Détaché (2010.), Puppet Stories – A couple of stories before the departure (u koautorstvu s Inese Tīkmane, 2012-2014.), Factory in progress (2011.) i Polazište za čekanje (2013). Kao snimateljica,montažerka i scenaristkinja potpisuje preko deset kratkih i srednjemetražnih igranih filmova.

Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

 

Leave a Reply