Suradnja

Filmaktiv je otvoren za suradnju s drugim udrugama, ustanovama, pojedincima, javnim i privatnim sektorom. Filmaktiv je član-osnivač Saveza udruga Molekula koji djeluje od 2007. godine, upravljajući istoimenim prostorom u samom centru Rijeke. Dva člana Filmaktiva bili su predsjednici Saveza udruga Molekula, u periodu 2007.-2011.

Od 2006. godine Filmaktiv je član Saveza udruga Klubtura u čijem radu redovito sudjeluje kao nositelj projekata ili partner. Tijekom tri godine, od 2007. do 2009., član Filmaktiva Marin Lukanović bio je član Provedbenog odbora Saveza.

Filmaktiv je surađivao s organizacijama “Pravo na grad”, “Zelena Istra”, “Krka” i “Kinookus” na provedbi programa “Prostorna pravda” u 2013., “Prema okviru za zaštitu javnih i zajedničkih dobara” u 2014. te “Sudjelovanjem i društvenom kontrolom do zaštite javnih dobara” u 2015. godini. Na edukativnom projektu “Otoci” surađuje s udrugama “Ruta” (Cres), “Novi otok” (Korčula), “Kreativni Krk” (Krk), “Kocka” (Rab), “Argonauta” (Murter), “Haratak” (Lošinj) i “Bataja” (Pag). 2016. godine partnerstvu s udrugom PaRiter i u suradnji s Učeničkim domom “Podmurvice” Rijeka Filmaktiv je proveo edukativni projekt “Reci, pa ispeci” o ljudskim pravima i videoaktivizmu. Iste godine organizacije je započela suradnju s Alternativnim Omladinskim Centrom iz Kragujevca (Srbija) na internacionalnom projektu “Mov(i)e Activism” s ciljem stvaranja videoaktivističke platforme.

 

Leave a Reply

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge