Medijateka

Katalog biblioteke možete pogledati ovdje.

Medijateka

foto: DB

Projekt Medijateka pokrenut je 2007. godine kao odgovor na nedostatak javno dostupne arhive nezavisnog filma i videa. Medijateka funkcionira kao svojevrsna čitaonica za film i video.Na lokalnom serveru Medijateke korisnici mogu pogledati dokumentarne, igrane, eksperimentalne i animirane filmove nezavisne produkcije iz Hrvatske i svijeta. Pristup filmovima je besplatan i slobodan za sve zainteresirane. Radno vrijeme Medijateke je od 11 do 14 te od 18 do 21 svakog radnog dana u Molekuli, Delta 5/I, Rijeka.U sklopu Medijateke razni umjetnici i organizatori povremeno drže predavanja praćena projekcijama. Od 2008. do 2010., u suradnji s Odsjekom za intermedij Sveučilišta u Iowi i Akademijom primijenjenih umjetnosti Rijeka, ugošćavali smo profesore i studente postdiplomskih studija iz Iowe u Medijateci: Jon Winet, Jenn Myers, Katie McGowan i Derek Andes.

Korisnicima je dostupna i biblioteka s zanimljivim naslovima iz teorije i povijesti filma, kao i filmskim priručnicima, na hrvatskom i engleskom jeziku. Katalog biblioteke možete pogledati ovdje.

Program Medijateke sufinancirali su Ured Grada Rijeke i Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

 

 

Leave a Reply

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge