Produkcija

Filmaktiv producira kratko- i srednjemetražne filmove svojih članova i vanjskih suradnika, kao i video radove koji su nastali kao produkt radionica.

Prva jutarnja” animirani je film Martine Lukanović u trajanju 6’40” nastao u koprodukciji sa Zagreb filmom. Film je prikazan na preko trideset festivala kao i na festivalu hrvatske kulture u Francuskoj Croatie le voici.

‘Rikard Benčić’, naprimjer” autora Nadije Mustapić i Marina Lukanovića, članova Filmaktiva, produkcija je Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. U radu na filmu sudjelovali su članovi Filmaktiva i korištena je oprema Filmaktiva.

Polazište za čekanje” dokumentarni je film Maše Drndić u produkciji Filmaktiva. Film je premijerno prikazan u Art-kinu u Rijeci u ožujku 2013, nakon čega je započeo svoje putovanje svjetskim festivalima.

Naseljenici, naši novi susjedi s puškama” dokumentarni je prvijenac Barbare Babačić, sniman na Zapadnoj obali u Palestini. Svoju je premijeru film imao na 11. Liburnia Film Festivalu u Ičićima u kolovozu 2013.

Plenumovi“, dokumentarni film redateljskog tria Marta Batinić-Sanja Kapidžić-Ana Jurčić, progovara o problemu komercijalizacije obrazovanja, mitu o mladosti te ispituje mogućnosti promjene vladajuće paradigme novca kao jedinog mjerila uspjeha. Film u konačnici postavlja pitanje postoje li uopće temelji za aktivni društveno-politički angažman kod studenata danas.

Delta – obilje umjetnosti“, dokumentarni film Marina Lukanovića, prati devet umjetnika koji dijele radni prostor u centru Rijeke, neprestano se pitajući jesu li uistinu zajednica ili tek kolege. Povezuje li ih samo potreba za radnim prostorom ili dijele zajedničke vrijednosti, ciljeve i poglede na život i umjetnost?

 

Leave a Reply