Reci, pa ispeci 2

Projekt “Reci, pa ispeci 2” provode udruge Filmaktiv i Pariter u suradnji s Učeničkim domom “Podmurvice” Rijeka. Riječ je o nizu radionica kojim se provodila edukacija učenika iz Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka o ljudskim pravima, građanskoj pariticipaciji i videoaktivizmu. Projekt “Reci, pa ispeci 2”  realiziran je uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Temeljna odrednica ovog projekta jest problematiziranje tema građanske odgovornosti kroz rad s različitim društvenim skupinama i aktivni odgovor na njih kroz medij dokumentarnog, angažiranog ili eksperimentalnog videa. Kreativni izričaj u formi videa postaje način artikulacije potreba šire društvene zajednice u kojoj mladi žive, a time projekt značajno doprinosi povećanju aktivnog sudjelovanja mladih u rješavanje problema u zajednici.

Video radovi nastali su uz suradnju i podršku Emila Mandarića (Udruga slijepih Primorsko-goranske županije) i Elizabete Vega (RiOrgone – Inicijativa za zdravo življenje):

Aktivnosti:

• Radionice o ljudskim pravima i videoaktivizmu
• Filmske večeri
• Aktivistička akcija
• Javna prezentacija učeničkih radova

U sklopu javne prezentacije učeničkih video radova 31. svibnja 2017.  u 20 sati u Art-kinu mogla se pogledati i dokumentacijska izložba aktivističke akcije koju su realizirali polaznici radionica projekta “Reci, pa ispeci 2”.

 

 

 

Comments are closed.

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge