Edukacija

Filmaktiv je pokrenut 2001. godine kao edukacijski projekt u sklopu “Doma mladih” Rijeka. Od tada, različite edukacijske radionice Filmaktiva do sada je prošlo preko tri stotine mladih ljudi iz cijele Hrvatske. U sklopu edukacijskih radionica snimljeno je četrdesetak kratkih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova koji su prikazani u desetak gradova u Hrvatskoj, kao i na festivalu u Mostaru u Bosni i Hercegovini.

Neki od zapaženijih filmova nastalih u sklopu radionica su kratki igrani film «Tamo gdje ja pripadam» grupe autora (prva nagradu dječjeg žirija na 41. Reviji filmskog i video stvaralaštva djece i mladeži, Sesvete 2003.); dokumentarni film «Komunalno društvo Viškovo» Martine Čip (specijalna nagrada žirija za društveno angažirani film na 35. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva,  Zagreb 2003.); dokumentarni film “233” Ane Jurčić (prikazan na Liburnia Film Festivalu 2009.); dokumentarni film “4 Deaths of Punk” Raula Jereba (prikazan na Liburnia Film Festivalu i DORF-u 2010. godine).

Glavni programi edukacije su radionice u Rijeci, radionice na otocima i specijalizirani edukacijski programi.

 

 

Leave a Reply

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge