Dvodnevna radionica proučit će koncepte u području video umjetnosti i eksperimentalnog filma ženskih autorica te dati odgovore na Svakodnevne upute za higijenu tijela (iz Radioničkog mementa, publikacija Kako žive umjetnice?). Polaznice će nakon diskurzivnog dijela radionice (uvod u filmski jezik i tehnologiju, kritički osvrt na primjere iz prakse) producirati kratke video radove te steći osnovna znanja predprodukcije i produkcije rada što uključuje razradu koncepta/scenarija, snimanje i montažu. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno tehničko predznanje, a zainteresiranima se preporuča ponijeti vlastita prijenosna računala.

Sara Salamon, rođena u Rijeci 1991., diplomirala je na smjeru Medijskih umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Djeluje u poljima različitih umjetničkih praksi, kao vizualna umjetnica, snimateljica, montažerka i tehničarka. U radu najčešće pokušava iznevjeriti medij. U slobodno vrijeme autodidakt i istraživačica novih tehnologija i metodologija. Trenutno živi i radi u Zagrebu i Rijeci.

Program je besplatan i namijenjen svima zainteresiranima, neovisno o prethodnom znanju ili iskustvu umjetničkog rada, čime nastojimo doprinijeti aktualnoj borbi za umjetnička, radnička i reproduktivna prava.

5. i 6.4.2019. @ Studio Kamov, Križanićeva 6a, Rijeka
Petak: 16-20 h
Subota: 11-19 h

Voditeljica: Sara Salamon, u suradnji s Filmaktivom

Prijave za sudjelovanje na radionicama slati na e-mail adresu: prostorplus@gmail.com

 

Comments are closed.

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge