U udobnosti vlastitog automobila, pod vedrim nebom i u odabranom društvu pogledajte na velikom platnu film “Američki grafiti” holivudskog štrebera Georgea Lucasa!

Novo izdanje Auto kina, u organizaciji Filmaktiva i Art-kina, održava se na parkiralištu Beretich (kod Teatra Fenice), u subotu, 30.3. u 19 sati.

Cijena ulaznice po automobilu iznosi 25 kuna (neovisno o broju osoba u vozilu), a kupnja je moguća na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati ili na samom ulazu u Auto kino prije projekcije.
Ulaz se nalazi u ulici Ivana Pavla II (kod Malog nebodera), a kako biste stigli na vrijeme i pronašli mjesto s dobrim pogledom, preporučamo nešto raniji dolazak (od 18:30). Film se prikazuje na velikom platnu, a zvuk prenosi putem radijske frekvencije u vašim limenim ljubimcima.

Pješacima je ulaz slobodan. Ako nemate automobil, ponesite mali tranzistor na baterije za zvuk filma. U slučaju da ga nemate, pokušat ćemo vam ga osigurati mi.

AMERIČKI GRAFITI (American Graffiti), režija: George Lucas, uloge: Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Sjedinjene Američke Države, 1973., 110 min. – komedija/drama

Radnja filma događa se davne 1962. godine u toku jedne, posljednje ljetne noći grupe tinejdžera pred odlazak na koledž. Smješten u gradić Modesto, u Kaliforniji, film prati fenomene rock’ n’ roll kulture i cruisinga, vožnje automobilom kao društvene razonode, popularne među “baby boom” generacijom rođenom nakon 2. svjetskog rata. Kroz seriju vinjeta, “Američki grafiti” vode kroz uzbudljivu noć američke mladeži u njihovim retro automobilima, a čitavo ih vrijeme prati sveprisutni DJ Wolfman Jack, Usamljeni Vuk koji pušta rock and roll hitove iz tog razdoblja.

 

Comments are closed.

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge