U sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu su u ponedjeljak 21. siječnja objavljeni rezultati 4. poziva za razvoj koprodukcija fonda Re-act. Medju 23 prijava odabrano je šest projekata, a svakome je dodijeljeno 10.000 eura za razvoj.
Jedan od nagradjenih projekata je i dugometražni igrani film “Ballando con Cecilia” koji Filmaktiv razvija u partnerstvu s Myro communications iz Italije. Scenaristi su Roberto Minini Merot i Ferdinando Vicentini Orgnani, redatelj je Roberto Minini Merot.

Fond Re-act su pred četiri godine pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Fondo audiovisivo Friuli Venezia Giulia sa ciljem razvoja koprodukcijskih projekata: dugometražnih igranih i dokumentarnih te dugometražnih i kratkometražnih animiranih filmova. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja.

http://www.filmreact.eu/funding.html

Tagged with:
 

Comments are closed.

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge