OTVORENE SU PRIJAVE za treću i posljednju radionicu serijala Primijenjeni video – INTERAKCIJE, radionicu inovativnih primjena platformi Arduino i Kinect i vizualnog programiranja u novomedijskim umjetničkim projektima.

Lokacija: Filodrammatica – Filmaktiv / Korzo 28; Palach – Galerija SKC / Kružna 8; Rijeka

Termini: [radionica] 13., 15., 18., 20., i 22.12..: 16-20h / [izložba showcase] 22.12. u 20h

Prijave (obvezne) do 11.12.2017.. na filmaktiv@filmaktiv.org

Cilj radionice je upoznavanje s osnovama vizualnog programiranja (Max), osnovama platformi Arduino i Kinect te njihovim mogućnostima za primjenu u novomedijskim umjetničkim projektima. Svrha radionice je upoznavanje polaznika s otvorenim tehnologijama koje omogućuju jeftinu i jednostavnu implementaciju automatike u raznovrsne projekte: od audiovizualnih instalacija do izrade jednostavnih kontrolera i igračaka. Fokus radionice su programabilni mikrokontroleri koji mogu raditi kao samostalna računala ili se mogu koristiti kao sučelje za različitu elektroniku i elektroničke komponente. Spomenute platforme zastupljene su u velikom broju projekata novomedijske umjetnosti te su gotovo neizostavni u radovima koji se oslanjaju na računalnu interakciju i mjerenje fizikalnih pojava (količine svjetlosti, strujnog otpora, udaljenosti, zvuka, temperature). Budući da mogu funkcionirati i bez računala, mogu služiti i kao samostalni objekti za primjenu u drugim umjetničkim poljima (glazbi, plesu ili likovnoj umjetnosti).

Radionica je namijenjena autorima i autoricama koji/e se bave umjetnošću i sistemima, te polaznicima i polaznicama svih dobi i profesionalnih orijentacija, s interesom za eksperimente u području digitalnih novih medija. Polaznici/e trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala (iznimno je moguće korištenje računala Filmaktiva, uz prethodan upit na filmaktiv@filmaktiv.org).

—–

Radionicu vodi Gianfranco Mirizzi, vizualni umjetnik s adresom u Rijeci. Bavi se umjetničkim aspektima participacije, interakcije i institucionalizacije. Njegov rad obuhvaća različita područija: od arhitekture do digitalne umjetnosti i različitih medija, od videa do interaktivnih instalacija, te zvuka i performativne umjetnosti. Radio je kao media producent pri Imaging Research Centar, centru za istraživanje novih tehnologija i medija u Baltimoreu, SAD (https://www.irc.umbc.edu), a u zadnje tri godine vodio je umjetničko istraživanje na temu Igre u sklopu Europskog projekta Corners of Europe (http://www.cornersofeurope.org/). Izlagao je u Americi (Washington DC, Baltimore, Towson) i Europi (Italija, UK, Slovenija i Hrvatska).

—–

“Primijenjeni video” provodi se uz financijsku podršku Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.

 

Comments are closed.

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge