U sklopu radionice Prvi put snimam koju je Filmaktiv izveo za vrijeme 15. Liburnia Film Festivala (21. – 25.8. 2017., Opatija),  nastao je kratkometražni dokumentarni film “Reinkarnacija” čiji su autori i autorice Sendi Bakotić, Silvija Bumbak, Martina Genda, Vivien Karlović, Matija Kasaić Drakšić, Gea Lukšić, Mirta Maršić i Unita Precetti. Nastao je uz mentorstvo Paule Mangano, Nike Petković i Sare Salamon iz udruge Filmaktiv a ovo je njegova online premijera:

Reinkarnacija from Filmaktiv on Vimeo.

Reinkarnacija je opatijski hip-hop kolektiv. Sačinjava ga skupina prijatelja koja se bavi stvaranjem rap glazbe, kako bi široj masi predstavila svoja razmišljanja, ali ponajviše zbog kvalitetnog druženja.

U istoimenom dokumentarcu saznajemo što El Ese (Ivan Antonio Premer), Jena (Luka Jenuš), Pino Kio (Pino Kovačević), Flokee Flow (Luciano Lujanac), Dante Dopp (Sandro Delač), Hazy Manner (Paulo Šuljić) i Mlvd€ Bvrv$ navode kao razloge svog okupljanja, koja su njihova razmišljanja o lokalnoj i nacionalnoj hip-hop sceni, koja im je inspiracija ali i kakav kontekst (sredina) u kojem djeluju.

Radionica Prvi put snimam jedan je od najdugovječnijih edukacijskih programa festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala. Članovi Filmaktiva zvode ju kako bi polaznike proveli kroz osnovne korake u nastanku (dokumentarnog) filma i kratkog videa. Polaznici se prvi put susreću s kamerom, montažom, scenarijem, režijom na filmu te tijekom pet dana kroz grupni rad izrade kratki dokumentarac, a upravo je tako nastao i film “Reinkarnacija”.

 

 

Comments are closed.