Želite li saznati kako nastaje dokumentarac ili reportaža? Na Liburnia Film Festivalu imat ćete priliku okušati se u tom stvaralačkom procesu pod budnim okom iskusnih edukatora, no uz opuštenu atmosferu i mnogo praktičnog rada.

Filmaktiv i ove godine u sklopu festivala hrvatskog dokumentarnog filma izvodi edukaciju Prvi put snimam. Polaznici  radionice upoznat će se sa specifičnostima dokumentarnog žanra te različitim pristupima problematici i obradi tema kroz praktične primjere. Razgovarat će se o temi i odabiru odgovarajuće forme za realizaciju zajedničkog dokumentarnog filma ili reportaže, a zatim će se izraditi mini scenarij i plan snimanja. Slijedi praktični rad s kamerom i snimanje zvuka. Izlazi se na teren i snima se sav potreban video i audio materijal. Materijal se prebacuje na računalo i zajednički editira kratki film ili reportaža.

Radionica je namijenjena zainteresiranim pojedincima bez prethodnog iskustva rada s kamerama i montažom, a održava se od 21. do 25. kolovoza, od 10:00 do 15:00 sati u Vili Antonio (Nazorova 2, Opatija).

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen na njih 10. Uvjet sudjelovanja je prisutnost na radionici tijekom svih dana njezina trajanja, a u e-mail prijavi potrebno je priložiti kratko motivacijsko pismo.

Prijave traju do 15.08. na:

liburniafilmfestival@gmail.com

 

Comments are closed.