U subotu, 15. srpnja, u velikoj sali Filodrammatice u 20 sati, polaznici radionice “Primijenjeni video: Glitch” koji od ponedjeljka rade na reinterpretaciji digitalnog videa tehnikama transkodiranja i inovativne “pogrešne” primjene raznih besplatnih i/ili otvorenih softvera, izložit će svoje radove na javnoj prezentaciji.

Autori su Magdalena Antić, Romina Dušić, Petar Pešut, Betty Stojnić i Leo Vitasović. S njima su od ponedjeljka radili voditelji radionice Vedran Gligo (hacklab01.org ) i Dina Karadžić (FormatC.hr), uz podršku udruge Filmaktiv. Predstavit će svoje vježbe, eksperimente i namjerna griješenja nastala tijekom radionice, te prikazati mogućnosti estetike greške i suvremene novomedijske eksperimentalne tehnike namjernog izazivanja održivih grešaka u video materijalu.


“Primijenjeni video: Glitch” drugi je modul radioničkog ciklusa “Primijenjeni video” u organizaciji Filmaktiva, koji će najesen završiti trećim modulom pod nazivom “Interakcije”. Provodi se uz financijsku podršku Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.


Vizuali: rad Betty Stojnić

Comments are closed.

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge