Lokacija: OKC Palach / Kružna 8, Rijeka

Termin: 15. 6. – 18. 6. 2017. / 17 – 21H

Prijave: do 13. 6. 2017. na filmaktiv@filmaktiv.org

Maksimalan broj polaznika: 10


Linux operativni sustav neophodan je za takozvano “uradi sam” računarstvo koje je često izvorištem tehnoloških i umjetničkih inovacija. Licencirani i closed code sustavi, platform softveri imaju ograničene mogućnosti za prilagodbu rada potrebama nekih korisnika, pa će naglasak na ovoj radionici biti upoznavanje s temeljnim odrednicama OpenSource i free programa, s radom u komandnim linijama spomenutih sustava, izradom prilagođenih skripti i ostalim odrednicama programskih jezika koji će se koristiti u idućim radionicama. Također, cilj radionice je okupljanje i umrežavanje open source zajednice te tehnoloških entuzijasta sklonih programiranju.

Uvodna radionica osmišljena je za korisnike i korisnice koji nemaju prethodnog iskustva s Linux operativnim sistemom i pripadajućim distribucijama, a koji će se uvelike koristiti u narednim radionicama koje su dio ovog programa.

Prijave su otvorene do 13. lipnja 2017. a šalju se na filmaktiv@filmaktiv.org

Prijavi je potrebno priložiti:

  1. kratku biografiju
  2. opis iskustva i interesa u području tehnologije i novih medija.

Polaznici trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala s 20GB slobodnog prostora.


Voditelji:
Gregor Bogdanović bavi se grafičkim i web dizajnom, web programiranjem, fotografijom i filmom te je napredni Linux korisnik (postavljanje i održavanje Linux poslužitelja u razne svrhe).

Erik Paladin rođen je 1987. u Rijeci, gdje je završio srednju elektrotehničku školu. Od tada se bavi raznim poslovima vezanim za računala i informatiku, te digitalnom i analognom fotografijom.


“Primijenjeni video” provodi se uz financijsku podršku Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.

 

Comments are closed.

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge