U utorak, 25. travnja, istječe rok za prijavu filmova na Međunarodni studentski filmski festival STIFF!

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2015. godine. Novost je i otvaranje festivala prema mladim autorima, pa se u kategoriji debitantskog filma primaju prvi filmovi koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se prijavljuju isključivo preko Film Freeway platforme: (https://filmfreeway.com/festival/StudentInternationalFilmFestivalSTIFF).

Screener (kopija filma za pregled) mora biti zaštićen lozinkom i nedostupan za pregled na internetu.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima iz područja režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i za filmsku glazbu.

***

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom filmu. U 2017. godini održat će se njegovo 4. izdanje, u riječkom Art-kinu, od 19. do 22. listopada.

Festival je pokrenut u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC), a ima za cilj predstavljanje najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:

FilmFreeway

Twitter @stiff_uniri

www.facebook.com/stiff.rijeka

www.stiff.uniri.hr

Tagged with:
 

Comments are closed.