Portal Kulturpunkt u suradnji s udrugama Fade In i Filmaktiv organizira MediaLab – besplatnu novinarsku školicu za mlade i buduće novinare u području suvremene nezavisne kulture.

Ovogodišnji edukacijski program će se održavati u Rijeci i Zagrebu, a prijave za sudjelovanje su u tijeku.

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora/novinara, posebice onih koji prate kulturu, Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Fantastično dobra institucija Fade In i udruga Filmaktiv organiziraju novinarsku školicu pod nazivom MediaLab. Ovogodišnji edukacijski program sadržava nekoliko različitih modula: radionice novinarstva gdje će polaznici biti upoznati s različitim novinarskim žanrovima; radionice audio-vizualnih priloga kroz koje će se polaznici upoznati s proizvodnjom multimedijalnih sadržaja; seriju predavanja na kojima će polaznici steći uvid u različita pod-područja djelovanja nezavisne kulturne scene (slobodne licence, aktivističke prakse, suvremena umjetnost, umjetnost u javnom prostoru, kritička umjetnost, umjetnost novih medija, suvremene izvedbene umjetnosti, video aktivizam…); i konačno praktičan rad (pisanje članaka uz mentorsku podršku i objavu na portalu Kulturpunkt.hr te rad na terenu). Nakon edukacijskog programa, u razdoblju od polovine lipnja do polovine listopada po troje će polaznika sudjelovati na terenskim radionicama koje će se održavati u različitim gradovima u Hrvatskoj.

Školica MediaLab bit će održana u razdoblju od 14. svibnja do 13. lipnja 2012. u net.kulturnom klubu mama u Zagrebu, te u klubu Molekula u Rijeci. Detaljni raspored i program polaznici će dobiti prilikom prvog susreta.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani mladi od 18 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni…), svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene nezavisne kulture. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke:

ime i prezime
kontakti (telefon ili gsm, e-mail adresa)
kratki životopis (do 150 riječi)
motivacijsko pismo (do 1800 znakova)
Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka.

Prijave treba slati na: novinarska.skolica@gmail.com s naslovom – “Prijava za MediaLab – Zagreb” ili “Prijava za MediaLab – Rijeka” (ovisno o gradu u kojem želite pohađati program), najkasnije do 6. svibnja 2012.

Svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila do 11. svibnja 2012.

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve.

MediaLab čeka na vas!
Edukacijski program su podržali Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, a program se ostvaruje u suradnji s net.kulturnim klubom mama i klubom Molekula. Segment projekta pod nazivom “MediaLab na putu” bit će realiziran u suradnji s platformom Clubture.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge