U petak, 27. 11. u Molekuli, s početkom u 20 sati, Davor Rocco će održati predavanje o radio drami.
“Za književnost je radio vjerojatno najvažnije otkriće poslije tiskarskog stroja”  (Antun Šoljan, 1966.)

Uloga radija se bitno izmijenila – od nekoć cijenjenog člana obitelji, izvora znanja i kulture, do zastarjelog aparata koji većini služi tek kao zvučna pratnja uz neku aktivnost. Televizija i internet nametnuli su se pred ovim medijem kao mnogo atraktivniji i oduzeli mu važnost u kući. No, što je s nekad toliko omiljenom radio dramom danas, i kakva je njena budućnost?

Gost predavač Davor Rocco govorit će o povijesti i budućnosti radio drame, puštajući isječke kao primjere raznih formi (igrana, dokumentarna, kratka forma). Oslikat će trenutno stanje u Hrvatskoj i otvoriti diskusiju o mogućim budućnostima radio drame.

Davor Rocco glazbeni je urednik na Dramskom programu Hrvatskog radija., autor glazbe za preko tri stotine kazališnih predstava, brojne radio drame i filmove. Glazbeni je snimatelj i producent klasične, jazz i rock glazbe (Darko Rundek, Boško Petrović, Bambi Molesters, Neven Frangeš…)

Organizator: Filmaktiv

Program podržali Ured Grada Rijeke i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti

Ulaz slobodan

Tagged with:
 

Leave a Reply

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge