Projekcije autorskih filmova u Medijateci

Selidbom Filmaktiva u Molekulu, prostor u bivšoj zgradi IVEXa na Delti, preselila se i Medijateka, ojačana za novu radnu stanicu i nove filmove. Medijateka u Molekuli je već u funkciji, a u studenom najavljujemo dva predavanja popraćena projekcijama.

23. 11. (petak) u 20 sati svoje radove predstavlja Jennifer Myers, postdiplomantica studija intermedije na University of Iowa. Njezini radovi – animacije, skulpture, instalacije i crteži – pričaju priče o nadi i često aktivno uključuju gledatelje. Jennifer je u Rijeci na razmjeni s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (projekt “Oko sokolovo”).

30. 11. (petak) u 20 sati Jennifer Myers će predstaviti studij Intermedije i radove nastale u tom okruženju.

Oba predavanja su na engleskom jeziku. Ulaz slobodan.

Medijateka je prostor u kojem slobodno kolaju mediji, informacije i ljudi. U Medijateci su film, video i stručna literatura dostupni svakome, kao u čitaonici, samo bez članskih iskaznica. Svakodnevno, od 11 do 14 i od 18 do 21 sat, u prostoru Molekule (Delta 5/I) na raspolaganju su vam knjige o filmu, nekomercijalni filmovi te video radovi hrvatskih i stranih autora.

Organizator: Filmaktiv

Projekt Medijateka sufinanciran je sredstvima Ureda Grada Rijeke i Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge