Pozivamo vas na razgovor o distribuciji nezavisnog filma i videa 11. 10. 2007. (četvrtak) u 20:00 sati u Molekuli, Delta 5.
Drugim riječima, dođite i recite što i kako želite gledati.

Filmaktiv je ove godine pokrenuo projekt Mikrokino kojim je na turneji u 6 hrvatskih gradova prikazan izbor filmova Microcinema International (USA) i prezentiran njihov model distribucije filmova po cijelom svijetu, te izbor filmova domaće produkcije: Filmaktiv, Kino klub Split, Luka Mimica, Marin Lukanović, Ana Hušman.

Sljedeći korak projekta Mikrokino razgovori su o modelima distribucije nezavisnog filma u Hrvatskoj: postoje li, i kako funkcioniraju?
Dobrodošle su sve ideje i prijedlozi koji bi nas doveli do našeg krajnjeg cilja – da dovedemo domaći film nezavisne produkcije u svaki kutak Hrvatske, a možda i šire!
Želimo povezati sve organizacije koje se bave filmom, bilo da ga samo prikazuju ili ih i proizvode, s ciljem da ti filmovi dobiju svoju zasluženu pubiku.

Projekt Mikrokino je na svojoj turneji do sada posjetio 6 gradova, te smo iste razgovore vodili sa raznim ljudima iz svih krajeva Hrvatske.
Ideja o distribuciji kratkih filmova domaće distribucije dobro je prihvaćena pa trenutno imamo više od 10 organizacija uključenih u
sustav Mikrokino distribucije.
Tijekom turneje filmove je pogledalo dvjestotinjak ljudi.

Projekt realiziran kroz platformu Clubture

Tagged with:
 

Leave a Reply

Filmaktiv je dio Molekule

Programe Filmaktiva podržavaju


       
Zaklada "Kultura nova" HAVC      
  dhfr-logo-hr Grad Rijeka zupanija  
Filmaktiv je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge